Articole LYL

Acasa ArticoleVinul Vinul

Vinul

Vinul roşu
Energia pentru un pahar obişnuit 85 kcal

Vinul alb
Energia pentru un pahar oboşnuit 93 kcal
Bogat în fier uşor de asimilat

Există încă anumite controverse asupra beneficiilor consumului de vin, dar devine din ce în ce mai clar că un consum moderat poate fi într-adevăr binefăcător în ceea ce priveşte afecţiunile circulatorii şi ritmul cardiac scăzut. După cum au consimţit majoritatea experţilor medicali majoritatea experţilor medicali, consumul nu trebuie să depăşească 14 unităţi pe săptămână pentru femei şi 21 de unităţi pe săptămână pentru bărbaţi, o unitate fiind egală cu un pahar de bar pentru tării, un pahar mic pentru vin sau jumătate normală de halbă pentru bere sau cidru.

Deşi în general vinul se prepară din struguri, toate ţările au o tradiţie în fabricarea vinului din alte tipuri de produse proaspete- soc, agrişe, rubarbă, păstârnac mere sau orice alt fruct sau legumă cu conţinut rezonabil de zahăr. Vinul pentru larg consum din struguri conţine de obicei un anumit număr de substanţe chimice, unele dintre acestea cauzând probleme de sănătate. Pot fi adăgaţi coloranţi aromatizanţi şi conservanţi, producătorii de vin nefiind de obicei obligaţi să declare pe etichetă aceste substanţe. De exemplu, dioxidul de sulf, un conservant obişnuit pentru vinuri, cauzează declanşarea astmului persoanelor sensibile. În general, cu cât vinul este mai ieftin, cu atât va conţine mai multe produse chimice, iar mahmureala va fi mai puternică. Deşi atât în vinul roşu cât şi în vinul alb, cantităţile de fier sunt destul de mici- în jur de 1 mg pentru un pahar obişnuit- acestea sunt foarte bine asimilate. Într-adevăr alcoolici, a căror dietă este săracă în proteine, pot asimila atât de mult fier din alcool încât acesta să le vatăme grav ficatul.

Bun pentru protecţie cardiovasculară, îmbunătăţind circulaţia, ameliorând depresiile uşoare şi anemia.
• De preferat a se consuma cu moderaţie- beneficiile de mai sus depind numai de un consum temperat; cantităţile în exces au efect contrar.
• Poate declanşa astmul şi migrenele.Articol vizualizat de 1912 ori, incepand cu 26 Noiembrie 2009, ora 21.17

e-Mail Y!Messenger Digg StumbleUpon Delicious Favorite


 Inapoi
 
94877 vizitatori (incepand cu 1 Octombrie 2008)
Site optimizat pentru Internet Explorer 7 si Mozilla Firefox 2 la o rezolutie de minim 1024x768 pixeli.

promovat si listat in directoarele web
  Smarty Web Director