Articole LYL

Acasa ArticoleOmleta usoara cu sparanghel Omleta usoara cu sparanghel

Omleta usoara cu sparanghel

Ingrediente pentru 4 persoane

- 8 oua
- 400 g de sparanghel proaspat sau, eventual, conservat
- 200 g de ciuperci
- 150 g de mazare
- Nucsoara rasa
- Un fir de patrunjel
- Un varf de cutit de sare (facultativ)
- Piper

Spalati patrunjelul sub jet de apa. Taiati extremitatea inferioara a sparanghelului. Spalati-l sub jet de apa si curatati partea alba. Fierbeti sparanghelul timp de 20 de minute in apa sarata sau in oala sub presiune. Intre timp, spalati si curatati ciupercile, apoi taiati-le in feliute fine.

Rumeniti-le intr-o tigaie antiadeziva, impreuna cu mazarea. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti galbenusurile intr-un castron mare, cu ajutorul unei furculite. Bateti albusurile spuma foarte bine. Amestecati apoi cu miscari usoare, de jos in sus, spuma de albusuri cu galbenusurile, sarati, piperati, adaugati nucsoara.

Cand sparanghelul este gata, scurgeti-l si taiati-l in bucatele mici. Luati de pe foc ciupercile si mazarea. Adaugati peste oua sparanghelul, ciupercile si mazarea.

Rasturnati compozitia de mai sus intr-o tigaie antiadeziva si lasati-o la prajit. Inainte de a o servi, presarati peste omleta patrunjel tocat.

Pofta buna!

Articol vizualizat de 1852 ori, incepand cu 4 Martie 2010, ora 12:18

e-Mail Y!Messenger Digg StumbleUpon Delicious Favorite


 Inapoi
 
87499 vizitatori (incepand cu 1 Octombrie 2008)
Site optimizat pentru Internet Explorer 7 si Mozilla Firefox 2 la o rezolutie de minim 1024x768 pixeli.

promovat si listat in directoarele web
  Smarty Web Director